# 46 Kultur och konst i en vidsträckt inlandskommun

Det har hänt mycket på de två år sedan vi poddade sist. Tina Larsson har hektiska tider för att få igång det konstpedagogiska arbete som ska igång. Ricklundgården ska arrangera aktiviteter som syftar till att inspirera och aktivera barn, lokalbefolkning och övriga intresserade. Arbetet har fått namn efter Emma Ricklund och heter EMMAS, ett 2-årigt projekt som är finansierat av Postkodstiftelsen.

Den 22 december skrevs avtal mellan Ricklundgården och Postkodstiftelsen. Ricklundgården står som ägare till projektet EMMAS och har blivit beviljade 2,2 miljoner kronor. Nu söker de efter personal för att jobba med detta. 

”Från första gången jag klev in genom dörren, en smällkall vinter 2019, till det pittoreska kontoret i den gröna byggnaden uppe på backen vid Ricklundgården så har jag känt att här finns massor av potential. Att vi fyller ett viktigt syfte för konstnärer, nationellt och internationellt det är ingen hemlighet men här finns möjlighet att göra så mycket mer, för så många fler!” Så säger Tina som är verksamhetschef vid Ricklundgården

Ricklundgården skapades av paret Emma och Folke Ricklund i slutet av 40-talet.  Tillsammans byggde de sin drömvilla uppe på en kulle i mitten av fjällbyn Saxnäs.  Idag är Ricklundgården ett museum och konstresidens. Hit kommer konstnärer från hela världen, året runt, för att insupa naturen och skapa konst i de två ateljéerna.

Du når Tina här: Ricklundgården - Emma Ricklunds Stiftelse Phone: +46 (0)76-113 73 40

emmasricklundgarden@gmail.com

Facebook: Ricklundgården

Instagram: @ricklundgarden

 

 

Share | Download(Loading)

Episodes Date

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App