# 47 Skidåkning och långa lopp kräver sitt pannben

Sofie Elebro uppvuxen i Saxnäs är en av de du sett jaga på i täten i Wisma Ski Classics i SVT nu i vinter. I sin orangea dress har hon jagat på bl.a. Lina Korsgren, Britta Johannsson Nordgren och Ida Dahl i skidspåren runt om i Europa.

Att Saxnäs där Sofie är uppväxt är en känd skidort det känner alla skidintresserade till. Men vad förutom att det finns fina skidspår där man växer upp, vad är det som formar det pannben som krävs för att slita så hårt för att nå toppen i långlopp? Längdskidåkning är ju en av de tuffaste sporterna man kan ge sig in på då det kräver en enorm fysik.

Sofie har hemma i Sverige åkt för Östersunds SK den senaste säsongen efter flera år i IFK Umeå. De senaste åren har hon satsat hårt på långloppen i Ski Classics, som länge dominerats av Britta Johansson Norgren. Under sommaren gillar Sofie terränglöpning. Det här är 3.e säsongen som hon åker för Östersunds SK.

Sist jag såg henne var när hon kämpade I de vackra omgivningarna i Val di Fiemme.

Sofie Elebro (born 22 January 1993) is a cross country skier who competes internationally for Sweden. She represents the club Oestersunds SK.

Du når henne via Instagram @sofieelebro

Share | Download(Loading)

Episodes Date

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App